Home Diverse Schimbul de ulei

Schimbul de ulei

106
0

Am observat in ultima vreme ca foarte multe cunostinte nu prea fac schimbul de ulei la masina la intervalul indicat de producator. Motorul este inima masinii si are nevoie de o intretinere serioasa. Atata timp cat ai o masina cu un motor perfect functional, de restul nu mai trebuie sa iti faci griji. Ei bine, mentalitatea romanilor pune piedici de cele mai multe ori gandirii sanatoase. Romanii sunt obisnuiti sa investeasca in masina doar pentru reparatii, ceea ce este total gresit. Sunt de parere ca o masina nu se strica daca o exploatezi in conditii normale si daca o ingrijesti la timp. Pai acuma, hai sa fim seriosi… Cati dintre voi cunoasteti cazuri de oameni care se duc la service doar ca sa verifice starea de functionare a masinii, desi aceasta functioneaza perfect? Nimeni nu face treaba asta, la fel cum nimeni nu se duce la medic pentru un control de rutina. Mergem toti la medic doar atunci cand suntem bolnavi.

Schimbul de ulei trebuie facut la timp deoarece uleiul protejaza componentele interne ale motorului de uzura prematura. Uleiul isi pierde din proprietati pe masura ce masina functioneaza si astfel, e necesara inlocuirea sa. Am tot auzit de cazuri de masini stricate in care nu s-a investit nici macar 1 leu timp de ani de zile, nu vreau sa mai povestesc de ele si nici despre cei care le detin.

Eu am schimbat uleiul in urma cu vreo 2 luni si am gasit o oferta destul de buna pe internet. Gasiti aici ulei Castrol la preturi mult mai bune ca cele practicate de magazinele din oras. Intotdeauna am fost de parere ca internetul este inventia secolului 21, inventie care incet incet incepe sa ne ajute din ce in ce mai mult in viata de zi cu zi.

Ideea e simpla, cei care muncesc de le sar capacele pentru a reusi sa-si cumpere o masina, o sa aiba grija de ea ca de ochii din cap. Cei care isi cumpara masina cu niste bani pentru care nu au muncit, o sa ii doara in basca de intretinere.

Previous articleDespre hotie, pardon, popie
Next articleChristmas Giveaway
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here