Home Diverse Mai traim in era lui Mos Craciun?

Mai traim in era lui Mos Craciun?

529
0

Cand eram micuti, parintii aveau grija sa cladeasca mitul lui Mos Craciun. Generatiile de copii crescute in anii 90 erau mult inapoiate ca si nivel de inteligenta fata de cele care se nasc astazi. Ma uit la micutii din clasele primare si observ diferenta atat de clar. Sunt mult mai dezghetati la minte fata de cum eram noi. Tehnologia isi pune amprenta asupra intelectului lor foarte bine. Ma intrebam daca mai este posibil sa ai 5-6 ani in 2014, si sa crezi in Mos Craciun. Internetul te poate lamuri imediat atunci cand ai o dilema, indiferent de varsta.

Bine, copiii cu siguranta aleg sa ceada ce vor ei, nu adevarul. Inocenta isi spune cuvantul aici, impreuna cu naivitatea. Imi aduc aminte de mine, abia prin clasele 3-4 incepusem sa imi pun problema existentei lui Mos Craciun. Atunci nu aveam internet si nici calculatoare. Singurele calculatoare pe care le vedeam erau cele din laboratorul de informatica al scolii, calculatoare ce bineinteles ca nu puteau rula nici macar Windows 95, ce sa mai zicem de internet?

Eu cred ca acesti copii moderni pot fi invatati sa creada in Mos Craciun, indiferent de mijloacele de informare din jur. De exemplu, daca le daruim cel putin haine in fiecare an de la cele mai fragede varste, cred ca reusim sa ii convingem destul de tare astfel incat sa nu mai simta nevoia de certitudine. Gasim pe www.superbebeshop.ro toata gama de “accesorii” pentru cei mici mici de tot. cu cat mai mici cu atat mai bine pot fi invatati sa creada intr-o traditie atat de frumoasa precum cea a lui Mos Craciun.

De fiecare data cand imi aduc aminte de Craciunurile copilariei mele, ma cuprinde o nostalgie ciudata si infantila. Mi-as dori ca oricare dintre noi sa intoarcem acele vremuri, sa le mai traim inca o data. Apoi, cand ajunge din nou maturi sa repetam procedura, si asa la infinit. Cu totii avem nevoie de perioade de pauza, de liniste, in care sa traim detasati de un cotidian din ce in ce mai problematic si stresant. Atunci cand esti copil, realitatea este limitata de inocenta si naivitate. Cei doi strajeri nu-ti dau voie sa percepi lumea din jur asa cum este pentru a-ti lasa fericirea si bucuria de a fi copil in suflet.

Eu sper ca traditia aceasta a lui Mos Craciun sa nu dispara niciodata. Este una dintre putinele sarbatori ce vine ca un flashback a ceea ce am trait candva. Ne amintim de toate cadourile primite, toate mesele petrecute in familie alaturi de cei dragi. Este perioada in care trebuie sa fim mai buni cu cei din jur si sa ajutam cum putem mai bine pe cei ce au nevoie de ajutor.

Previous articleCum scapam de problemele de sanatate? Cu ajutorul produselor naturiste!
Next articleCine a zis ca anii 90 erau feriti de sexualitate?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here