Evolutia bloggerului mic catre content writing

Evolutia blogurilor din Romania nu se bazeaza doar pe SEO, se bazeaza mai ales pe public. Foarte multa lume se intreaba cum de X a ajuns ditamai bloggerul, desi atunci cand ii accesezi blogul nu vezi absolut nimic interesant, nu vezi pareri personale, nu vezi nimic. Totul se rezuma la colectivitate. Atata timp cat reusesti sa scrii articole pentru un public de un anumit nivel, acel public o sa te vada mereu mare blogger. Trebuie sa admitem faptul ca romanii nu se numara printre cei mai inteligenti la ora actuala. Atata timp cat maneaua, 30% promovabilitate la bac, Tonciu, Capatos, poze in curu gol si bot de ratza pe Facebook continua sa faca parte din cotidian si din realitate, nu vom avea utilizatori de internet capabili sa defineasca asa cum trebuie bloggerul bun. Deci, trebuie sa ne adaptam situatiei.

Cand am inceput sa ma ocup de bloguri, prin 2012, nu am plecat din start de la ideea de a face bani. Dar nici nu m-a interesat sa spun povesti unor oameni nepasatori si reci. Tanara generatie din ziua de azi cam asa este, asa o simt eu. In Romania anului 2014, nu-i mai pasa nimanui de ce crezi tu sau de ce spui. Grija pentru cei din jur nu mai exista, a fost inlocuita cu egoismul si cu teapa. Cu timpul insa, am reusit sa creez un public pentru acest blog, am gasit niste oameni care gandesc pe aceeasi lungime de unda. Mi-a parut bine sa vad ca nu sunt singurul care gandeste asa si ca sunt oameni, multi oameni care-mi dau dreptate in ceea ce spun.

In primele zile de blog, mi-am dat seama ca nu ma interesa jobul de “blogger mare”. Nu aveam cum sa ajung mare intr-o tara de oameni mici si prosti, ingramaditi si inculti. N-aveam cum sa ajung mare intr-o tara de analfabeti, de oameni care nu citesc. Nu aveam cum sa ajung mare intr-o tara in care doar 30% din tanara generatie poate fi socotita drept cu capul pe umeri (atatia promoveaza bacul).

Bloggerul mic poate in schimb sa faca altceva. Poate sa scrie mult, poate sa scrie orice. Tot ce trebuie sa faca este sa fie original si sa aiba imaginatie. In acest mod poate face bani din content writing. In 2012 cand am inceput eu sa scriu nu prea erau oportunitati de a fi platit pentru ce scrii, insa cu timpul am descoperit oportunitati. Am fost serios si cine a trebuit m-a vazut. Astazi, cu cateva bloguri de care te ingrijesti zilnic, poti sa scoti peste 1000 de euro pe luna cu 4-5 ore de scris pe zi. Nici nu trebuie sa te strofoci prea tare. Economia online e in continua crestere de prin 2013, iar pentru 2015 nu sunt semnale ca ar stagna. Va fi nevoie de content writing si in 2015.

Ce-mi planific pentru 2015? Sa angajez content writeri… Am in plan cateva proiecte si sper sa devin destul de stabil financiar sa le pot sustine. Nu sunt departe. Sunt de parere ca viata trebuie traita intr-un ritm aparte, intr-un mod placut. Am de gand pentru 2015 sa traiesc dintr-o munca draga mie, si sunt semnale clare ca se va intampla. Viata traita monoton, lucrand in domenii care nu ne plac nu isi are rostul. Bloggingul si activitatea de content writing sunt ceea ce imi doresc.

Leave a Reply