Ne pregatim pentru iarna?

Ar cam trebui sa ne punem la punct vacanta de iarna, zic eu. Peste cateva zile intram in luna lui Decembrie si totul se schimba. Spiritul sarbatorilor de iarna incepe sa fie din ce in ce mai prezent pe strada, in magazine, la televizor chiar. Craciunul pluteste in aer si ninsorile incep si ele incet incet sa isi faca aparitia. E posibil sa avem primul Craciun cu zapada din ultimii 10 ani. M-as bucura sa fie asa, nu prea au farmec sarbatorile daca nu avem si zapada. Probabil autoritatile vor fi luate prin surprindere la caderea fulgilor si tara va fi paralizata cateva zile, insa zapada ne aduce aminte de copilarie.

Ma cuprinde o nostalgie ciudata atunci cand imi aduc aminte de iernile petrecute la joaca in fata blocului. Timpul din pacate nu se mai intoarce, nu avem puterea de a-l ondula dupa bunul plac. Atunci cand vreau sa imi amintesc de copilarie, merg la ski. E un sport destul de ciudat pentru o tara saraca precum Romania, insa sunt de parere ca nu trebuie sa fii milionar in euro pentru a-ti permite o casca pentru snowboard. Snowboard-ul e un sport aparte, pe care il practic de fiecare data cand am ocazia. E mult mai dificil fata de ski.

Am cumparat manusi de ski saptamana trecuta la un pret destul de bun. Black Friday desi inteles prost, interpretat prost de majoritatea magazinelor, aduce bucurie pentru noi, cumparatorii. Am cumparat si o pereche de manusi Leki pentru sora mea, isi dorea de mult si mie imi place sa fac cadouri. Am zis ca nu e nici o problema daca anul acesta, Mos Craciun va sosi mai devreme pentru ea.

Asteptam zapada, asteptam iarna, asteptam copilaria si nu in ultimul rand, asteptam sa ne bucuram de viata. Iarna intotdeauna a fost un anotimp incarcat de semnificatie si nici anul acesta nu va face exceptie.

biciclop_logo_scurt_FB_who

Leave a Reply