Talentul “handmade”

Atunci cand ne nastem, se spune ca suntem inzestrati cu niste daruri de catre o divinitate. Unii cred in zei, altii nu. Unii cred in stiinta, altii nu. Talentele le descoperim pe masura ce crestem si ne maturizam. Unii se pricep la desen, altii la muzica, altii au inclinatii spre stiinte exacte si asa mai departe. Talentul se descopera in general in primii ani de scoala, atunci cand copilul incepe sa inmagazineze informatie, incepe sa capete personalitate. Defapt, personalitatea este in stransa legatura cu talentul.

E drept, personalitatea in ziua de azi e pe cale de disparitie. Putini mai sunt cei capabili sa lucreze un mozaic din sticla de calitate. Ce sa mai spun despre cei capabili sa faca arta cu o simpla hartie de orez? Obiectele “handmade” sau lucrate manual sunt scumpe si oamenii nu le cumpara. Oamenii nu sunt capabili sa inteleaga faptul ca orele de lucru trebuie platite. Foarte multi nu realizeaza cat trebuie lucrat pentru a oferi un obiect de calitate handmade.

Nu trebuie sa lipseasca un capsator electric celor care se ocupa cu astfel de meserii. Pentru lucrari ce implica panza este foarte bun, mai ales daca reusiti sa il cumparati la un pret destul de bun. Oamenii talentati ce aleg sa se ocupe cu astfel de obiecte lucrate manual trebuie sa aiba un atelier foarte bine dotat din toate punctele de vedere. Ma gandeam asa in general cat de greu, cu cata migala trebuie lucrat si cata rabdare trebuie sa aiba mesterul.

Tin minte, atunci cand eram micut imi placea sa desenez. Cu timpul, am inceput sa ma indepartez de desen iar acum imi pare rau. Atunci cand ai o pasiune trebuie sa o urmezi indiferent de ce spun ceilalti, indiferent de ce cred cei din jur. Daca as fi contiunat cu desenul atunci cand m-am indragostit de el pentru prima data, probabil astazi as fi lucrat in domeniul productiei publicitare de rang foarte inalt. Asta e, e bine de stiut pe viitor.

 

Leave a Reply