Nu ne mai dorim eleganta

Faceam o paralela intre moda anilor 80 de exemplu si cea de astazi. E adevarat, ca moda se repeta, insa mi-e greu sa cred ca va mai reveni vreodata in decursul vietii mele moda costumelor, a elegantei si a politetii.

Sa fii politicos in ziua de azi e lucru mare. Mentalitatea de turma incepe sa se axeze din ce in ce mai mult pe prost gust si pe superficialitate. Nu prea mai stim sa fim unici, incercam sa copiem din ce in ce mai des si mai aprig tot ce vedem la televizor sau pe internet, fiind incapabili sa discernem daca exemplele pe care le urmam sunt bune sau rele.

Eleganta poate fi definita si prin accesorii, nu numai prin imbracaminte. De exemplu cei care poarta ceasuri barbatesti mecanice au un aer aparte: fin ,distins, unic, masculin. Desi astazi gasesti ceasuri automatice ieftine peste tot, lumea nu pare prea atrasa. Parca tot dupa Sunto umbla amatorii de precizie.

Desi ceasurile si-au pierdut din utilitate odata cu aparitia tehnologiei din ce in ce mai digitala, acestea raman un accesoriu de temei al elegantilor. E bine sa ne dorim sa sa fim diferiti din cand in cand, sa avem personalitate si sa fugim de copiat. Marea majoritate a tinerilor din ziua de azi nu mai poarta ceasuri tocmai din cauza faptului ca nu le considera la moda, nu le vad la cei din jur si incearca sa mentina un trend copiat in loc sa incerce sa fie ei insisi. Personalitatea incepe sa devina din ce in ce mai stearsa odata cu avansarea noastra in societate.

E pacat ca trece aceasta moda a elegantei fara sa ne bucuram de ea. Poate intr-o zi cand personalitatea va reveni la importanta de care se bucura in trecut, vom vedea din ce in ce mai multi tineri purtand ceasuri care mai de care mai diferite.

watchshop

Leave a Reply