Home Diverse Tendintele comertului

Tendintele comertului

61
0

In ultimii 2 ani am vazut o explozie a mediului online pe toate planurile. Incepand de la magazine online si terminand cu infrastructura necesara dezvoltarii acestora : marketing, SEO, webdesign si asa mai departe. De ce se muta magaiznele online este intrebarea capcana… In primul rand se muta din cauza hipermarketurilor ce elimina din piata absolut tot ce inseamna concurenta venita din magazin de cartier. Treceam recent prin cartierul in care am crescut 20 de ani si observam ca din 30 de magazine cate erau, daca mai sunt vreo 5 e mare minune.

De ce s-au inchis magazinele de cartier? Pentru ca nu pot sa faca fata preturilor. Am avut ocazia sa lucrez in comert si am vazut ce inseamna distribuitor. Vine agentul de la Bergenbier de exemplu si iti da sticla de 2.5 Litri cu 6.6 lei fara TVA, cand aceasta poate fi cumparata din hipermarket cu 6 lei. Pai cum sa mai faci tu bani cand esti nevoit sa vinzi o sticla cu 8.5 lei cand in alta parte se vinde cu 6.5? E ridicol.

Comertul se va muta incet incet dar sigur online. Exista o piata care a explodat de vreo 2 ani. Clientii online sunt oamenii care navigheaza zilnic pe internet. O campanie de marketing online bine facuta iti poate aduce un profit serios daca detii un magazin online. Un bun exemplu este acesta: click aici. Pe masura ce vom inainta ca si societate, internetul va deveni accesibil tuturor si prin intermediul lui o noua oportunitate se deschide.

De ce va depasi la un moment dat comertul online pe cel clasic? Aceasta se va intampla cat de curand, intr-un viitor apropiat si odata cu dezvoltarea suportului care sa permita asa ceva. Se va intampla atunci cand oamenii vor realiza ca e mult mai simplu sa comanzi de acasa, fara sa mai stai pe la coada in trafic, in masina, la casa de marcat sa platesti si asa mai departe. Faci economie si de timp si de bani. Sa nu uitam ca aproape INTOTDEAUNA magazinele online sunt mult mai ieftine ca cele reale. Cele reale au de platit chirii, utilitati si angajati multi. Asteptam momentul cand comertul se va muta in totalitate online.

Previous articleVisul meu
Next articleCe aduc banii? Fericire sau ura?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here