Home Gandurile mele Ce aduc banii? Fericire sau ura?

Ce aduc banii? Fericire sau ura?

178
3

E o intrebare la care ma mai gandesc cate-o data, noaptea cand nu ma ia somnul. Societatea anului 2014 s-a conturat intr-un mod materialist si urat. Exista o mica mare diferenta intre bogati si saraci ce aduce ura si ranchiuna. Bogatii s-au imbogatit furand iar saracii au saracit muncind cinstit. Parca ar fi o utopie Romania in care traim.

Se fac aproape 2 ani de zile de cand lucrez cu oamenii. Cei care isi pun instalatie GPL pe masina nu sunt tocmai bogati, desi e discutabil putin. Am intalnit si oameni care isi pun GPL pe masini precum X5 sau Audi A6/A8. Acestia se numesc bogati – zgarciti sau bogati – falsi. Isi cumpara masini pe care nu si le permit doar de dragul de a se lauda cu ele in fata celorlalti.

Banii cu siguranta aduc ura intre clasele sociale si simt ca ne-am inrait peste masura. Pe o parte e de inteles… unii muncesc o viata intreaga si nu se aleg cu nimic iar altii fura de la cei care muncesc o viata intreaga si se pricopsesc.

De multe ori merg pe strada si imi imaginez ca am castigat la loto. Ca am dintr-o data 10 milioane de Euro. Nu stiu de ce dar primele ganduri se duc catre cei care au nevoie de ei in adevaratul sens al cuvantului. Case cumparate prietenilor care desi au ajuns la 40 de ani au acumulat frustrari uriase generate de imposibilitatea cumpararii unei locuinte. Imi place sa ajut si sa vad fericirea adusa de mine altora.

Pentru mine asta ar insemna fericirea adusa de bani, puterea de a ajuta pe cei din jur, fericirea din ochii lor.

3 COMMENTS

  1. Banii nu cred că aduc adevărata fericire, ce folos să ai milioane de euro și să nu ai sănătate? Eu nu am nici milioane și nici sănătate, dar mă bucur de fiecare zii cu soare și de câte-o plimbare pe care reușesc să o fac. Multă sănătate

  2. In tarile mai dezvoltate, atat sudentii cat si profesorii vin la cursuri pe biciclete. La fel se poate spune si despre angajatii anumitor companii, care nu locuiesc departe de serviciu.

    Intr-un anumit centru universitar din Romania, s-a pus bariera la intrarea in parcare pentru ca nu mai aveau loc profesorii sa-si parcheze masinile din cauza studentilor. Asta intr-un orasel de 2 m patrati. Un alt adevar este ca romanul, scoate masina din garaj pentru a-si cumpara o paine, 2 strazi mai la vale.

    Cum oare o sa ne civilizam vreodata, in adevaratul sens al cuvantului, atat timp cat avem astfel de mentalitati.

  3. Nu banii aduc ura intre clasele sociale. Oamenii o aduc, pentru ca ne pasa prea mult de capra vecinului. Problema e la cei care sunt bogati si vor ca toata lumea sa stie asta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here