Viitorul in iluminat

E din ce in ce mai dificil sa fii genul de om care nu se poate adapta. Practic, viitorul te obliga la schimbare si o sa va explic imediat de ce. In urma cu 6 luni am renovat bucataria si am dat jos din tavan o lustra de pe vremea lui Ceausescu probabil. Prafuita, urata, veche, avea toate defectele din lume. Carpita peste tot si facuta “sa tina” inca o perioada de vreme.

Tata cum a trait alte vremuri, aprecia acea lustra. Deja se incarcase cu valoare sentimentala obiectul. Sincer sa fiu nici nu l-am vazut sa o arunge la gunoi, cred ca a pitulat-o prin sopron fara sa il vedem noi. Bineinteles ca s-a dus sa caute in oras alta lustra, asemanatoare celei pe care a dat-o jos. A ramas destul de surprins cand a vazut ca nu gaseste. Uneori nu inteleg de ce batranii au impresia ca timpul sta in loc, ca nimic nu s-a schimbat de cand erau ei tineri. Sa treaca oare timpul mai repede pentru cei in varsta? Nu inteleg.

Nu am mai pus nici o lustra si am trecut la iluminat cu leduri in bucatarie. Tata era reticent ca de obicei, nu avea increderea ca acele mici beculete vor da lumina buna. Asta pana s-a convins singur. De-a lungul peretelui principal am insirat spoturi cu leduri de capacitate medie, iar noaptea cand le aprinzi parca se face ziua in camera.

Tehnologia cu leduri a revolutionat industria dupa parerea mea. Pe langa perdioade ridicole de functionare fara sa se arda, ledurile consuma si foarte putin curent electric, motiv pentru care am pus o aplica cu led la intrare in casa. Tata e fericit acum, se speriase cand a vazut ce beculete am de gand sa insir in bucatarie. Dupa renovare, camera arata impecabil si aspectul s-a schimbat la 180 de grade. Din vechi, aerul a devenit modern.

electromax led

Leave a Reply