Modern sau retro?

Oare inseamna cuvantul retro invechit in adevaratul sens? Este mobila retro o mobila invechita pe care nu o mai vrea nimeni? Eu nu cred… Desi sunt foarte putini cei care vor stilul retro, acesta inca mai supravietuieste si se bucura de aprecierea pe care o merita. Pentru a-ti place retro trebuie sa ai personalitate. Trebuie sa fii altfel decat cei din jur.

Mobila retro de multe ori este vazuta drept urata si ne atragatoare pentru majoritatea oamenilor. Adevarul este exact invers. Mobila veche are o istorie pe care unii stiu sa o aprecieze si sa o valorifice. Nu toata lumea este adepta caselor ultra moderne. Sunt oameni care doresc si case in stil vechi, care sa ramana la nivel de 1850 sau poate chiar mai devreme de 1850.

Gasim astfel de mobila cu ajutorul celor de la Retro Boutique fara batai de cap. Tot ei ne pot face rost de lenjerii de pat clasice care sa se potriveasca cu aura veche a camerei. O lenjerie moderna i-ar strica tot aspectul. Chiar imi plac oamenii care tin la ideile lor si la personalitatea lor. De obicei, acestia sunt priviti ciudat de cei din jur si par de neinteles. Cam asa s-a intamplat intotdeauna cu cei altfel, cu cei care au avut curaj sa fie diferiti.

Ma gandeam acuma la casa matusii mele din Brasov, casa declarata monument istoric in clipa in care intr-o grinda a podului a fost gasit insemnat anul 1842. Ar fi un exercitiu frumos de imaginatie sa vedem acea casa mobilata la nivel de 1850, nu? Parca ne-am sui in masina timpului si dintr-o data am fi capabili sa simtim o lume departe de tehnologie dar si de stres, de griji si de agitatie. Cred ca anii 1850 erau mult mai linistiti fata de ce traim noi astazi.

 

retro

Leave a Reply