Home Diverse Despre casa moderna

Despre casa moderna

522
0

In urma cu 6 ani m-am mutat in casa noua. Care a fost primul lucru pe care l-am facut? Am scapat de troacele vechi. Mese, scaune, fotolii, canapele, dulapuri, absolut tot ce inseamna vechituri. Atunci cand te muti in casa noua trebuie sa ii pastrezi liniile moderne si sa nu ii intoxici aerul cu vechituri de pe vremea lui Ceausescu. Foarte multi or sa inceapa sa chitaie ca domne, cum sa arunci la gunoi mobila? Uite asa bine… daca tot e casa noua apai sa o luam de la zero si cu decoratul zic.

Am vazut la destul de multa lume apartamente moderne, cu electronice, cu video interfoane la intrare, aer conditiona si toate cele, insa cu mobila de pe vremea lui Pazvante Chiorul. Cum sa pui langa televizor de 3000 de lei un dulap fabricat in 1970? Mi se pare ridicol dar ce poti sa faci daca astea sunt gusturile oamenilor? Din pacate nu ne nastem toti cu educatie si cu calitatea de a reusi sa distingem bunul gust de prostie.

Dupa ce m-am mutat, cel mai greu mi-a fost sa ma acomodez cu noul pat. Atunci cand timp de 20 de ani esti obisnuit sa dormi intr-un anumit tip de comoditate, greu te mai adaptezi. Va vine sa credeti sau nu, am avut acelasi pat timp de 20 de ani. Era masiv frate. Cred ca daca l-ar fi pus cineva pe cantar ar fi sarit de 100 de kilograme de voie. Am facut si eu pe “scroful” si l-am lasat cadou noului proprietar unde am vandut. Nu aveam cum sa il mai scot de acolo nici demontat. In anii 60 cand se faceau asemenea lucruri nu prea se demontau. Si dupa 40 si ceva de ani ce sa mai demontezi? Ca era putred tot… de-asta zic, mobila trebuie cumparata in ton cu vremurile pe care le traim. In strainatate, mobila se schimba cam odata la 10 ani. Atata timp e necesar pentru a se schimba moda si pentru a distinge noul de vechi. Altfel, daca intervalul ar fi mai mic de 10 ani, diferentele ar fi neinsemnate si insesizabile.

Acum totul este in regula, in sensul ca sunt alineat cu casa in ceea ce priveste aparatura electronica si mobila. Mi-am pus si camere de supraveghere de interior chiar. Sunt bine mascate si sa speram ca nu voi avea niciodata nevoie de acele inregistrari. E drept, in Romania se traieste din ce in ce mi dificil si criminalitatea se inmulteste exponential si direct proportional cu rata somajului. Foamea impinge pe multa lume la gesturi disperate. Asa e viata in Romania, nu ofera nimic si trebuie sa te astepti la ce-i mai rau. Vorbim noi despre casa moderna insa multi dintre noi nici macar nu au speranta ca vor reusi sa cumpere una vreodata.

Previous articlePloaia care va veni
Next articleDiferenta intre pasiune si teribilism
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here