Se mai poate cladi viitor fara banci?

Stateam si ma gandeam cat de mult a decazut societatea la 25 de ani de la revolutie. In urma cu 2 decenii si jumatate oameni au ales sa moara in strada pentru o libertate de care ne-am batut cu totii joc. Putem sa strigam orice in strada, caci nu ne mai baga nimeni in seama. Sunt de parere ca s-a murit degeaba la revolutie. Daca cei care au murit atunci ar fi stiut cum va ajunge tara peste 25 de ani, cu siguranta nimeni nu ar mai fi iesit in strada atunci.

Ceausescu iti dadea casa. Parintii nostrii au reusit sa cumpere niste case din niste salarii foarte ok. Capitalismul a distrus societatea si a dus-o spre un sclavagism ascuns si obscur. Suntem sclavii patronilor si ai bancilor. Tanara generatie nu isi poate cumpara o casa de cat daca face credit in banca pe 30 de ani. Stiu ca idealul in viata e familia si casa insa chiar asa? 30 de ani? Cine iti mai garanteaza in ziua de azi ca luna de luna vei mai avea serviciu de acum inainte timp de 30 de ani? E o lume nedreapta si o societate meschina.

Bancile in Romania sunt camatari. Ma uit la mine si observ ca la un credit pe 5 ani, un an de zile platesti doar dobanda. Pai cum sa nu le mearga bine? Cu 800 – 1000 de lei salariu pe luna te mai poti gandi la familie si viitor? Nu prea cred.

Leave a Reply