Echipa

Intr-o firma, cele mai bune rezultate apar in momentul in care toat lumea coopereaza, in momentul in care nu exista tensiuni intre angajati sau sefi si atunci cand toata lumea stie sa lucreze in echipa. Randamentul scazut apare in momentul in care exista conflicte si tensiuni in echipa. Orice firma, indiferent de domeniul de activitate isi doreste sa se ridice incet incet si sa creasca treptat, sa se stabilizeze la un nivel care ii ofera o oarecare siguranta si confort.

Am avut ghinionul in trecut sa lucrez la o firma de distributie cum rar mi-a fost dat sa intalnesc. Angajatii erau atat de rai iar directorii aveau cerinte atat de absurde. Uneori stateam si ma gandeam cum au reusit sa se intalneasca toti la aceeasi firma. Nu era niciunul mai rasarit sau mai intelept. Intre angajati barfa si bagatul betelor in roate era activitatea principala. Cei mai carcotasi oameni pe care i-am vazut in viata mea. Se urau destul de mult unii pe altii iar sefii alte caricaturi. Unul dintre ei m-a pus o data sa descarc de doua ori marfa ce o incarcasem pentru ca imi schimbase ruta fara ca eu sa stiu. Si stateam si ma intrebam de ce in acea firma nu se lucreaza in echipa. Productivitatea era destul de scazuta si se vedea cu ochiul liber. Se pierdea foarte mult timp cu certurile si cu povestiel, si munca se termina uneori tarziu in noapte. Nu inteleg de ce nu au invatat si ei sa isi rezolve problemele personale cum trebuie, fara sa mai starneasca tensiuni in jur. Toate merg mai bine cand e voie buna si intelegere intre angajati.

Cu siguranta intreaga echipa ar fi trebuit sa se duca la un training dezvoltare personala. Pacat ca nu s-au dus. Ei au ramas sa se certe si eu am demisionat. Nu se potea lucra in acele conditii. O echipa trebuie sa functioneze ca un tot unitar, sa dea randament, nu sa se certe toata ziua din motive de nimic.

Acea firma de distributie s-a dus la vale incet dar sigur, fara ca sefii sa inteleaga de ce. Pacat, mie chiar mi-a placut acea meserie.

Leave a Reply