De ce ne-am inrait?

Era unul dintre subiectele de discutie pe care le-am avut aseara cu o fata de 16 ani. Eu am 25, merg pe 26 si de obicei nu imi bat capul cu tinerii din ziua de azi. Ii consider pe majoritatea niste puslamale, prosti de dau in gropi si niste viitori ratati. Niste manelisti ordinari si niste cocalari cocliti. Este parerea mea si am ajuns la ea dupa indelungi dezbateri personale ce s-au incheiat dupa miezul noptii. Aceasta adunatura de ratati care astazi nu sunt in stare sa promoveze un examen de bacalaureat si a caror activitate nu reprezinta nimic altceva decat statul la scara si fumatul pe banii parintilor, ne vor conduce tara in anii ce vor urma. Romania va fi condusa de acesti neica nimeni care nu sunt in starte sa duca o propozitie coerent pana la capat.

Stateam si discutam cu Maria aseara despre suflet. Nimeni nu mai crede in asa ceva. Toti si toate umbla dupa ambalaje cu care sa isi faca nevoile si atat. Probabil acesta este nivelul de inteligenta la care s-a decazut. Se cauta corpuri fara minte in speranta ca satisfactia se va implini asa. Nimeni nu mai da doi bani pe suflet, ca vorba aia, doar nu iesi cu sufletul de mana pe strada.

In jur e plin de fete care incearca sa semene cu Tonciu si Bianca lui Bote. La televizor sunt date drept exemplu din plin iar o generatie incapabila de personalitate individuala incearca sa copieze ca niste maimute tot ce vad si ce ar avea ei impresia ca e frumos. Dar de unde frumos si bun gust daca nu e inteligenta si personalitate?

Oare mai conteaza sentimentul? Oare il mai intelege cineva? Atat de mult ne-am indobitocit ca popor incat tinerii nu mai simt dreptatea? O fata grasa e motiv de baza si de mistouri pe la scarile blocului si pe la colturi de strada fara ca nimeni sa s egandeasca macar ce o fi in sufletul ei cand toata lumea rade de ea. Poate e bolnava, poate e slaba de caracter, nimeni nu isi doreste sa fie gras. Lumea e rea si s-a inrait in ultimul hal in ultimii 15 ani. Si problema e ca nu vad o schimbare in bine, din contra, e din ce in ce mai aiurea. Cu 45% promovabilitate la bac n-ai cu cine…

Bisericile sunt pline de batrani si goale de tineri. Sunt curios daca familiile celor tineri au macar Biblii prin case. Religia a fost singura capabila sa stapaneasca omenirea de la haos si conducere prin razboaie. Astazi prea putin mai conteaza si religia. Cei tineri nu o mai cred, sunt prea plini de ei, prea aroganti si prea prosti ca sa mai citeasca o carte normala, dapai Cuvantul lui Dumnezeu…

 

4 Comments

  1. Matei Irinel July 15, 2014
    • Rudolph Aspirant July 17, 2014
      • Zamfir September 26, 2014
  2. carolina July 18, 2014

Leave a Reply