Home Diverse Increderea in autoritatile statului

Increderea in autoritatile statului

517
0

Cine e destul de receptiv si descuiat la minte, poate sa se uite in jur si sa isi dea seama fara cel mai mic efort de faptul ca statul nu il ajuta cu absolut nimic. Eu unul stateam si ma gandeam de ce dau bani din salariul meu catre CAS, CASS si asa mai departe atata timp cat eu nu beneficiez de ele si nu voi beneficia vreodata.

Am avut ghinionul sa fiu internat o saptamana in spital in urma cu cativa ani. Tot ce pot spune e ca am fost nevoit sa cumpar absolut tot chiar daca eram la zi cu contributiile la casa de sanatate. E ridicol, stupid si frustrant in acelasi timp sa te vezi pus in situatia aceasta. Luna de luna statul iti ia dar nu iti da nimic inapoi.

Autoritatile statului nu isi fac treaba. Clar. Fara nici cea mai mica indoiala. Referitor la acest aspect, imi amintesc un episod petrecut in vremurile cand eram in cautarea unui loc de munca, si facusem poteca pana la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Mehedinti. Ma duceam zilnic, asa ca nu avea cum sa imi scape un post nou introdus pe lista cu joburi disponibile. Ei bine, dupa ce ca pe un intreg judet erau 15 locuri de munca vacante, din 15 nici macar unul nu era disponibil in adevaratul sens al cuvantului. Sunam si mi se spunea ca locul a fost ocupat si anuntul nu mai e valabil… cand s-a ocupat? In primele 5 minute de cand a aparut pe lista? Josnic, listele sunt fictive pentru ca cei care conduc agentia sa para ca isi fac treaba. Timp pierdut si drumuri facute aiurea. Dezamagire.

M-am refugiat in internet, unde am gasit oportunitati mult mai bune, si de data aceasta reale.  Am inceput sa caut locuri de munca in constructii, fiind cele mai numeroase si am gasit in 2 zile. M-am angajat,  apoi firma a avut un loc de munca in Arad disponibil si m-au trimis acolo. Seriozitate si respect pentru angajat. De asta am avut parte cat am lucrat la ei. Impreuna cu 3 amici am inceput sa ne cautam locuri de munca in Ilfov pentru a fi mai aproape de capitala si culmea, am avut noroc din nou. Sau mai bine zis am fost tratati cu seriozitate si adevar, nu cu minciuna si dispret ca in institutiile statului. Totul e bine cand se termina cu bine.

hipo

Previous articleOrasul care nu doarme niciodata
Next articleCasa construita, avantaje si dezavantaje
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here