Home Diverse Agricultura moderna

Agricultura moderna

100
1

Mergeam la bunici destul de des cand eram micut. Eram destul de familiarizat cu lumea satului pana sa implinesc varsta de 10 ani, asa ca pot face o comparatie intre atunci si acum. Era atata liniste in sat si atata voie buna in urma cu 15 ani, incat nu iti mai venea sa mai pleci. Vara se strangeau si copiii din vacante si era mai mare dragul sa stai pe acolo. Bunicii aveau vaca, aveau porci, gaini si o gradina imensa in spatele casei. Aveau tot ce le trebuia pentru a se hrani, dar si pentru a vinde. Aveau si capre si oi pe care le tineau la stana, faceau branza, o vindeau si traiau destul de bine.

Lumea satului nu te lasa sa mori de foame. Oricat de sarac ai fi fost, tot gaseai ceva de munca in zona. Muncile campului erau permanente si era nevoie de oameni. Atunci nu existau motosape sau generatoare de curent. Cum ar fi fost ca bunica sa fi folosit o mulgatoare de vaci in fiecare dimineata?

Astazi exista atat de multa tehnologie, incat munca la sat devine o adevarata joaca. Este posibila industrializarea la scara mare a fermelor si nu numai. Cu toate acestea, satele au ajuns niste paragini. Locurile frumoase din urma cu 15 ani au pierit. Casele au ramas parasite si nu mai prezinta interes pentru nimeni.

Romania putea face agricultura si agronomie de nota 10, insa delasarea si dezinteresul si-au dat mana peste tara. Pe-o parte, tinerii au fugit care incotro de la sate, pe alta parte nici statul nu a avut vreun interes sa sustina aceste mici afaceri. Romania putea astazi sa fie printre primele tari din lume la exporturi de cereale si carne, insa deocamdata e pe primul loc in Europa la somaj si pe ultimul loc in Europa la nivelul de trai.

omac

Previous articleCultura fara Carte
Next articleCompetenta profesionala
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

1 COMMENT

  1. Bunicii tai erau mai instariti decat grecii antici. La vremea lui Aristofan numai cei mai mari bogatasi aveau cate o vaca sau un porc. 1 kg porc, carnea cea mai ieftina, costa cam 1 drahma, ceea ce reprezenta un salariu de functionar corporatist pe o zi, de oaie sau vaca nici nu mai vine vorba, ca nu apucau decat marii boieri asa de cateva ori pe an sa manance asa ceva. Unii tarani mai
    chiaburi mai aveau cate o gaina, dar maj
    lumii se descurca asa cu scoici, moluste, soareci de camp si cate un iepuras dau peste prins din cand in cand. Mare lucru a facut comunismul pt taranul roman.

    (Glumesc. Nu ma iau de bunicii tai. Si eu imi iubesc bunicii chiar daca nu le placea la tara, zau, in familia mea am auzit in continuu povesti despte stramosi care au fugit de la tara ca era munca prea grea plus nu prea aveau ce sa manance si au venit la oras.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here