Facebook si narcisistele

Am vorbit depsre Facebook de foarte multe ori insa oricat as injura acel site nu mi se pare de ajuns. Cica Facebook a aparut de mai bine de 10 ani si abia acum si-a avut apogeul, intrebandu-ma ce a pazit pana acum. Ei bine, explozia Facebook din ultimii ani a evoluat direct proportional cu narcisismul si nevoia de a arata altora cat de bine arati tu, nevoia de a te simti laudat si ridicat in slavi pentru un lucru ce nu-ti apartine de drept, frumusetea.

Facebook a devenit un loc in care fetele se poarta precum copiii de 4 ani care atunci cand primesc o jucarie noua simt nevoia sa vina sa o arate la toata lumea si o sa explic asta putin in cele ce urmeaza.

Uitandu-ma putin pe la diverse profile, mergand din friends in friends pana se pierde sirul prieteniilor am constatat ca 50% din fete au albume intregi de poze in oglinda, in diverse ipostaze, ori poze facute de un amic cu un copac, in parc, in cafenea si asa mai departe deci in idee sute de poze in care apare o singura persoana imbracata diferit doar. Unele cu curul inainte, altele cu cracii la vedere, altele cu bot de rata si asa mai departe. Eu nu inteleg un lucru. Poza cica trebuie sa fie o amintire. Faci o poza cand treci printr-un loc nou si care-ti palce, faci o poza alaturi de prietenii dragi de care sa iti amintesti peste ani si ani… dar sa-ti faci zeci de poze singura in fata oglinzii sau prin oras in care sa scoti curu in fata sau alte chestii mi se pare dereglat rau.

Facebook a devenit un loc propice narcisistelor devoratoare de lauda. Zeci de pizde se pozeaza singure si apoi asteapta comentariile gibonice de genul “frumoasa” sau “sexy”, la care sa raspunda cu un epic “ms:*”… Poate sunt eu din alta lume si nu inteleg nevoia acestor comentarii sau poze.

Incep sa ma scarbesc pe zi ce trece tot mai tare de prostia din tara asta.

 

Leave a Reply