Lumina casei tale

Renovarea casei intotdeauna a fost o proba de nervi, de anduranta si de rabdare. Atunci cand iti doresti sa iasa redecorarea cum vrei tu niciodata nu iese, parca legile lui Murphy s-ar uni toate intr-una singura, si s-ar plimba dupa tine oriunde te duci, de la inceputul lucrarii si pana la sfarsit. Ca un nor cenusiu din desenele animate care sta si ploua deasupra unei singure case din oras.

In urma cu 6 ani am inceput si eu sa renovez cate ceva … m-am mutat si se impuneau cateva modificari. Un proiector led aici, o aplica acolo, cateva spoturi cu led in bucatarie, si asa mai departe, pana lucrarea a devenit atat de complexa incat am uitat si ideea de la care plecaseram.  Asa e romanul, pleaca de la o idee si ajunge la un rezultat final cu totul altfel.

Bineiteles ca si unchiul meu a contribuit activ la modernizare. Dupa 2 sticle de bere la 2 jumate a considerat ca e mai bine sa puna gresie in sufragerie in loc de parchet. Nu stiu unde a mai vazut el asa ceva insa si tata a fost de acord. Probabil luase si el alte 2 sticle de bere de 2 jumate in primire si astfel au cazut de acord.

Cu baia nu mai zic nimic, am mai povestit cum  au lasat-o fara chiuveta iar ghena arata de parca ar fi facut cele doua razboaie mondiale. Asa se intampla cand te incurci cu meseriasii romani , mai ales daca iti sunt rude sau cunostinte. Am vazut ce se poate intampla, asa ca nu recomand nimanui sa isi cheme rudele la renovari, indiferent cat de bine zic ele ca se pricep. Pana la urma o sa iasa o laie si se va isca motiv de cearta. Mai bine chemi personal calificat cu acte in regula, care sa iti dea chitante si etc, sa ai pe cine reclama in caz ca te trezesti cu gresie in loc de parchet in sufragerie.

 

Leave a Reply