Home Gandurile mele A disparut

A disparut

252
13

Absenta din online sau mai bine zis din blogosfera ma face sa am uneori anumite resentimente si regrete. Atunci cand ajungi sa faci bani cu blogul personal, nu cel de nisa impactul este unul nu tocmai placut. Foarte multa lume sustine faptul ca cititorii sunt alungati de advertoriale insa nu e asa. Eu cel putin stiu sa impletesc un advertorial cu un articol personal destul de bine incat sa nu para o reclama greoaie care nu transmite nimic din personalitatea mea.

Cititorii dispar din alte motive precum lipsa mea de implicare in blogosfera sociala, ocupat fiind cu scrisul articolelor platite.  De ceva vreme ma confrunt cu o lipsa acuta de chef in ale scrisului si as putea da vina uneori pe puhoiul de advertoriale pe care le scriu. Poate ca rutina si volumul de munca are un compromis si te tine departe de lumea care mai pana nu de mult iti dadea o satisfactie.

Ma uit pe Facebook si vad oameni ca Probiu care posteaza si-mi pare rau ca nu mai am tragere de inima sa intru sa citesc acolo fiecare articol. Fal fel ma simt cand vad ca posteaza si Cronicarul sau Vienela. Sau Raul.

Cel mai mult ma deranjeaza atunci cand primesc comentarii pe bloguri inca ne lansate si am asa o lehamite incredibila de tot ce tine de a mai blogui ceva. Imi pare rau ca am ajuns sa fac lucruri pe care le blamam pana la ultima picatura de sange in trecut: socializarea si raspunsul la comentariile primite. Imi pare rau sa vad cum oameni precum Yamasha sau Rudolph comenteaza mereu si mereu si mereu zic ca le voi raspunde si le voi citi si eu la randul meu scrierile si le voi comenta. Dar nici vorba. Sunt de neclintit.

Nu stiu ce s-a intamplat insa nu imi place deloc ce se intampla cu mine. Mi-a disparut cheful de a face orice tine de blog. Advertorialele le fac impins de niste bani si atat. Nimic mai mult. Parca mi-a disparut placerea de a mai avea blog. Astept o schimbare.

Previous articleMobila nemobila
Next articleJucariile copilariei
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

13 COMMENTS

   • Dar le-am descoperit eu :). La mine treaba cu comentariile pe bloguri, desi am fost criticat de unii a listeri sau ceva de genul este ca am prea mult timp la serviciu. Mai ales pe perioada verii, cand stau sa-i supraveghez pe cei de aici…
    Decat sa stau a prost, mai bine asa…

 1. “[…] vad oameni […] care posteaza si-mi pare rau ca nu mai am tragere de inima sa intru sa citesc acolo fiecare articol. […]”

  Din nefericire, sentimentul este reciproc, fiind rezultatul impletirii dintre lipsa de chef, lipsa de timp si dorinta de a-i oferi cat mai mult din timpul meu liber lui Flippy.

 2. Mie nici prin cap nu-mi trecuse sa pretind sau sa ma astept la raspuns la fiecare comentariu ! Mai ales ca multe sunt si off-topic. Dar acum daca ai zis, ma gandesc ca poate ar fi frumos sa primesc macar asa cca 1 raspuns la 9 comentarii ! Hai, si 1 la 10 suna acceptabil.

   • Multumesc pt comentariu ! Iti urez sa te simti tu bine, fieca iti revine cheful de socializare online sau nu, (ca ala nu e parametru ff clar de sanatate, poate cheful de socializare in real sa fie, dar nu e inca sigur daca lipsa de chef de socializare virtuala poate fi inclus in criteriile definitorii pt o stare de anhedonie…adica disparitia capacitatii de a ne bucura si de a resimti placere re unele activitati care inainte ne placeau, de ex ca nu mai ai chef sa vorbesti cu prietenii sau sa iesi in parc daca te simti deprimat, pe cand inainte cand nu erai deprimat iti placea sa faci aceste lucruri, care sunt de fapt si lucruri care aduc placere la multi oameni, nu la toti, insa la majoritatea). Nu e ff clar insa inca re activitatile de socializare virtuala, nu exista inca niste criterii normative si de “normalitate” valide in legatura cu asta, deci trebuie evaluat mai indeaproape fata de ce fel de socializare on line, ca una e sa muncesti sa scrii comentarii…o chestie care nici macar nu e neaparat o activitate de socializare…alta e sa iti dai intalniri pe Skype, alta sa pui poze pe Facebook, alta sa participi la jocuri din alea gen RPG, etc…plus unele sunt efectuate uneori si ca activitate cvasi-profesionala uneori, nu doar de relaxare si socializare propriu-zisa…depinde de ce relatie ai tu cu aceste medii sociale…adica la un moment dat nu e bine nici sa exagerezi cu virtualul, mai toti zic asta, mai ales re copii si tineret in dezvoltare, si mai recent au inceput sa se uite si la efectele pe cognitie la adulti…si in general se observa ca nu e de fapt asa ideal sa stai cu nasul in ecran toata ziua, chiar si daca esti adult…cel mai bine e sa iesi sa faci miscare in aer liber, nu sa pierzi timp saraspunzi la comentariile mele…uite, acum ca m-am gandit mai bine, iti modific norma, sa raspunzi doar la cca 1 comentariu din 20 !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here