Home Diverse 1 concediu la Predeal

1 concediu la Predeal

74
3

Atunci cand alegi sa iti petreci un concediu ai de ales intre doua variante: la munte sau la mare. Acestea sunt principalele destinatii ale romanilor atunci cand sunt eliberati vre-o luna de sarcinile de serviciu. Eu as vrea sa ma duc in ambele directii insa de cand ma stiu am avut o pasiune deosebita pentru munte. Nu stiu de ce insa atunci cand am avut ocazia sa petrec ceva timp prin Baile Herculane m-am indragostit iremediabil de acel oras. Mereu am spus ca daca voi reusi vre-o data sa imi cumpar o casa cu siguranta va fi una in strainatate, iar dupa mi-ar place o casa de vacanta la Herculane. Nimic nu se compara cu linistea unei statiuni montane, cu aerul curat si cu vecinii scumpi la vedere.

In urma cu cativa ani am lucrat la o teza de doctorat cu un tip ce avea un apartament in Herculane si am fost nevoit sa stau acolo aproape o luna de zile, fiind destul de costisitor sa fac naveta Herculane – Severin. Dus-intors sunt aproape 90 de km. mai veneam la sfarsit de saptamana insa cu regret. Eu as fi vrut sa raman acolo si in weekend. Cat am stat la munte nu am simtit ca muncesc, a fost o luna de munca extraordinar de grea. Scriam la calculator aproape 10 ore pe zi si a fost una dintre muncile care mi-a pus rabdarea la incercare in cel mai grav mod posibil.

Romania are locuri minunate insa lipsa investitiilor si a interesului pentru a face ceva din aceasta tara au reusit sa inchida orice posibilitate de a ne bucura de aceasta tara. Mi-as dori sa merg si prin zona Brasovului unde zace mama turismului montan din Romania. Sa fac rost de ceva cazare predeal mai ieftina si sa stau acolo indeajuns de mult incat sa nu-mi doresc sa ma mai intorc in Severin. Locurile linistite sunt cele care sunt capabile sa iti refaca forta, capacitatea de munca si rabdarea dupa un an de zile de truda. Asta in cazul in care ai norocul sa beneficiezi de un job ce-ti permite sa-ti iei concediu. Eu cel putin anul trecut din lipsa personalului nu am reusit sa iau nici macar o zi de concediu asa ca anul acesta nu mai ratez ocazia.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here