De ce traim prost…

De ceva vreme incoace imi tot pun intrebarea asta. De ce nivelul de trai din Romania este asa de scazut, de ce traim prost? Pai raspunsul este simplu: din cauza prostilor… adica din cauza noastra si o sa dau cateva exemple. Pe vremea cand lucram in productie publicitara, venise la interviu un baiat care dorea orice salariu numai sa fie angajat. Pe vremea aceea, acum 4 ani salariul primit era 750 de lei. Tipul spunea ca avea numai chirie 500 de lei deci nu inteleg cum ar fi trait dintr-un salariu de 750. Pune utilitatile la socoteala, pune mancarea… ar fi murit de foame….

Nivelul de trai a scazut din cauza faptului ca oamenii accepta munca multa pe bani putini. Daca se fac angajari undeva si salariul oferit e 700 de lei cu siguranta va veni cineva la interviu care va spune ca el e dispus sa lucreze pe 600 … si va fi angajat, si nivelul de trai automat a scazut. Si asta din cauza cretinilor care sunt dispusi sa lucreze zi lumina pe bani mai putini doar cat sa fie aceptati la job.

Ne vindem si ne vindem ieftin. Patronii sunt singurii care au de castigat din treaba asta si ei raman in buzunar cu foarte multi bani din cauza celor care accepta salariile mizere. E un cerc vicios pentru ca de multe ori cei care le accepta sunt oameni saraci cu grave probleme financiare acasa, oameni cu rate la banci si oameni cu copii de crescut.

S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca nu am stiut sa punem piciorul in prag si sa mergem cu maciucile peste cei care ne muncesc pe bani de nimic, peste cei care ofera 600 de lei salariu pentru 240 de ore lucrate pe luna, peste cei care accepta 600 de lei salariu doar pentru a avea un loc de munca atata timp cat nu au obligatii sau probleme.

Prostia cere bastoane pe cocoasa si inca multe la numar..  Saracia a atins un nivel alarmant si lipsa locurilor de munca ajuta patronatele sa ofere salarii si mai mici, avand de unde sa aleaga din gramada de prosti.

2 Comments

  1. Yamasha May 19, 2014
  2. miszadri May 21, 2014

Leave a Reply