Invatamant in limba engleza

In ultimii 25 de ani sistemul de invatamant din Romania a devenit din ce in ce mai subred, pe masura ce respectul si bunul simt au inceput sa dispara din personalitatea celor care ocupa bancile scolii. Nu vreau sa incep o analiza asupra cauzelor care au condus la un astfel de esec national insa cert este ca s-a intamplat. In educatia unui copil responsabilitatea principala o are parintele iar daca in cei 7 ani de-acasa bunul simt si respectul nu sunt bine definite, odata ajunsi elevi copiii nu mai pot fi redresati intr-o astfel de societate. Profesorii isi dau toata silinta insa numai cine doreste cu adevarat sa faca ceva in viata o sa isi dea interesul pentru carte. Restul traiesc mirajul banilor facuti din combinatii, din strainatate si a celor picati din cer fara sa munceasca pentru ei.

Desi suntem o tara care nu ofera posibilitati exista totusi oameni care vin in Romania cu gandul sa invete carte si sa devina cineva. Exista tari in care traiul reprezinta o problema mult mai mare ca aici iar cei care doresc sa emigreze pot vedea tara noastra drept o posibilitate de a se realiza in viata. Desi noua care traim aici de cand ne stim ni se pare cea mai aiurita tara, altii o vad ca pe o oaza de liniste, pace si siguranta. De exemplu exista oameni care au avut ghinionul sa se nasca in tari conflictuale sau in tari cu reguli foarte stricte privind religia, reguli vazute uneori absurde insa nu se poate face nimic in privinta lor.

Strainii care aleg sa lucreze sau sa se pregateasca pentru o anumita meserie in Romania isi pot duce copiii la Scoala internationala Bucuresti. Singura limba vorbita este engleza si sunt de parere ca o astfel de institutie poate oferi un viitor si pentru copiii acestora. Nu doar un viitor ci si o continuitate a familiei intr-o tara straina. Trebuie sa recunoastem ca atunci cand un membru al familiei pleaca in strainatate apare un dezechilibru. De multe ori ceilalti membrii raman in tara pentru ca e foarte dificil sa gasesti o scoala care sa accepte copii ce nu vorbesc limba materna a tarii respective. Sunt foarte putine scolile din Romania care predau in Engleza iar INSPE se numara printre ele.

Recent, INSPE Bucuresti accepta si cetateni romani la cursurile sale. Sigur ca aceste cursuri se predau numai in Engleza si mi se pare o metoda perfect adaptata vremurilor pe care le traim. Mi se pare ideal sa inveti sa vorbesti Engleza inca de la gradinita. INSPE ofera si gradinita limba engleza in Bucuresti asa ca cine doreste sa aiba un copil perfect adaptat cerintelor o data cu terminarea studiilor ar trebui sa isi dea copilul la o asemenea gradinita. Personalitatea se formeaza inainte de a ajunge la scoala, adica in cei 7 ani de-acasa plus gradinita. Sa pleci la drum cu o limba straina cunoscuta e deja un avantaj foarte mare.

Educatia e cea mai importanta si ne defineste personalitatea de-a lungul anilor. E bine sa pornim la drum intr-o institutie care sa ne asigure o pregatire superioara scolilor de stat in care fiecare face ce vrea. Nu cred ca mai e nevoie sa mai dezvoltam subiectul scolilor de stat din Romania. Stim cu totii sistemul si stim cu totii ca s-a corupt iremediabil. Indiferent ca suntem romani sau straini, scolile precum INSPE reprezinta o varianta pentru cei care doresc sa abordeze viata in alt fel, pentru cei care doresc invatamant de calitate capabil sa pregateasca elevii pentru adevarata viata.

Sunt de parere ca cine vrea intr-adevar sa invete o face in orice scoala. De stat sau particulara insa trebuie sa recunoastem faptul ca o scoala particulara intotdeauna va avea profesori foarte bine pregatiti a caror grija principala va fi pregatirea elevilor si atat. Ei nu vor fi influentati de salariile mici cu care ar trebui sa se lupte in sistemul de stat sau cu elevii care ar veni la scoala doar ca sa faca prezenta.

Leave a Reply