Home Concursuri si Advertoriale Contabilitatea la inceput de drum…

Contabilitatea la inceput de drum…

277
1

Cine are o firma in ziua de azi in tara noastra trebuie sa fie extrem de curajos si de grijuliu pe de alta parte. Deja incearca sa isi depasasca conditia de sluga la cheremul altcuiva si isi deschide propria afacere din care spera sau crede ca va prospera. Nimic gresit aici, toate bune si ideea de progres mi se pare esentiala insa ca orice lucru facut in Romania, va avea piedici dupa piedici incepand de la angajati si terminand cu actele societatii.

Salariul minim pe economie cu care defileaza majoritatea “patronilor” din oras este undeva la 625 de lei net, bani in mana. Mie personal mi se pare o nemernicie si foarte multi accepta asemenea salarii din faptul ca nu au unde sa se duca. Nu au alternative. Mi se pare un cerc vicios din care nu exista scapare. Oamenii nu pot sa stea acasa si sa refuze ofertele de 600 de lei din cauza ratelor si a copiilor de intretinut. Daca ar avea alta sursa de venit cu siguranta nu s-ar mai duce nimeni sa lucreze pe astfel de salarii iar patronatele ar fi nevoite sa ridice cota minima de salarizare.

Vorbind despre saracie, destul de multa lume ete  impinsa intr-un fel sa incerce ceva pe cont propriu, o mica afacere insa foarte multi se lovesc de problema actelor contabile. Romania este exact tara care sa te rupa in doua cu prima ocazie asa ca stiu cazuri concrete in care prieteni cu afaceri abia deschise au fost nevoiti sa le inchida din cauza controalelor din partea institutiilor statului, controale nesimtite ale caror scop era primirea spagii, nicidecum corectitudinea actelor societatii.

Cine are de furca cu contabilitatea poate sa apeleze la servicii online precum www.contexpert.firm.ro. Avantajele ar fi reducerea costurilor clientului cu pana 50% datorita eliminarii costurilor  salariale si a impozitelor aferente personalului pentru contabilitate, eliminarea cheltuielilor cu deplasarile catre autoritati, eliminarea costurilor pentru programe specializate de contabilitate si eliminarea amenzilor si penalitatilor ce pot surveni din lipsa de profesionalism.

Este foarte important cand esti la inceput de drum sa ai toate actele in regula si de aceea va spun ca astfel parteneriate cel putin pentru contabilitate mi se par o idee foarte buna atata timp cat este legal iar costurile sunt destul de reduse.

Previous articleVecinii, muzica si semintele
Next articleVanzare-cumparare la distanta…
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here