Home Gandurile mele Povesti cu Prosti (RCS-RDS)

Povesti cu Prosti (RCS-RDS)

1927
20

Niciodata nu o sa pot sa inteleg cum se face ca toti dobitocii se strang in departamentele tehnice sau de suport ale furnizorilor de servicii. Atata prostie cata am putut sa vad la tehnicienii RDS nu am vazut nicaieri. Vorbeam in articolele trecute despre cei de la Romtelecom, pe vremea cand inca le mai eram client. Aveam impresia ca acea caruta cu prosti s-a rasturnat in curtea lor insa se pare ca m-am inselat. De retinut: niciodata nu subestima prostia si nu fii sigur ca ai vazut maximul de prostie intruchipat existent. Mereu o sa apara cineva si mai prost care sa il intreaca pe precedentul.

Cu Romtelecom a fost simplu. Nu am mai platit facturile si am trimis pe mail cererea de reziliere. M-a sunat cineva de la ei si mi-a multumit pentru anii petrecuti alaturi de ei. Facturile dupa suspendarea postului au venit cu zero Destul de ciudat. aveam de plata la ei 3 facturi adica 150 de lei si atat. Fara taxe de reziliere si alte bullshit-uri. Am ramas tampit cand am vazut. Ma asteptam cu o factura finala de vreo 5-600 de lei cum se obisnuieste pe la ei, nicidecum cu 150 de lei si astea fiind ultimele 3 facturi neplatite.

Am contractat RDS. Aveam abonamentul acela de 100 Mb/S si eram multumit pana am vazut pe pagina lor noile tipuri de abonamente gigabit de 500, respectiv 1000 MbPS. Am aplicat online si a doua zi m-a sunat cineva sa imi spuna ca o sa vina acasa la mine sa faca modificarile necesare. Era viteza de 5 ori mai mare ca cea pe care o aveam. Au venit la mine acasa 2 mascarici si mi-au spus ca au facut instalarea dar calculatorul meu este prea slab sa suporte asemenea viteza si este limitat la cat aveam inainte, adica la 100Mb/S.

Cum cristosu matii sa limiteze viteza pe speedtest.net calculatorul? Cat de inapoiat sa fii sa spui asa ceva. Problema era ca placa de retea se conecta tot la 100MB/S nu la 1000 cum ar fi trebuit. Clar era o problema tehnica de la ei. Sun din nou sa vorbesc cu tipul ce mi-a facut instalarea si insista cu prostia lui, ca acel calculator e limitat si nu suporta viteza de 500 download cu 100 upload. Eu nu pot sa inteleg cine ii angajeaza? Chiar atat de disperat sa fie departamentul tehnic RDS incat sa angajeze toti papagalii? Caculatorul meu este pe soket 1155, cu ddr3 si toate cele. Cum pastele matii sa-mi spui mie ca nu suporta viteza gigabit o unitate care are sata3 si ddr3? Sfinte Sisoe! Pacat ca nu m-am intalnit cu pacalicul asta… Pacat ca nu am fost acasa cand au facut instalarea ca ii dadeam eu numai limitare de procesor….

Problema s-a rezolvat cu inca 2 sesizari. A venit un domn mai in varsta si a inversat doua mufe in caseta de pe casa scarii. si BUM… viteza de 5 ori mai mare. Am optat pentru abonamentul de 500Mb/s Atasez dovada imbecilitatii, a prostiei si a cacanariei acestui articol.

3274261305

Previous articleX1 Soul ALB
Next articlePasiuni ciudate
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

20 COMMENTS

    • lucrezi la ei? cred ca nu ai citit cand am spus ca nu eram acasa cand au facut instalarea. daca tot citesti citeste pana la capat.

  1. Când acuzi o companie, spune mai argumentat. Poate ai tu socket 1155 ce suportă i3, i5, i7 și memorie RAM DRR3, dar HDD-ul e buba. Cum poți să ai impresia că vitezele de transfer de sute de mb/s pot fi duse lejer pe un HDD normal? Ai nevoie de un SSD, așa cum se spunea înainte ca sistemul să fie implementat. Nu te lua după ce spune speedtest.net. Eu am Romtelecom și am o viteză download de 14 mb/s și puțin. După cum se știe, viteza aflată din speedtest.net se împarte la 8, astfel rezultând viteza REALĂ de download. Conform calculelor mele, 14/8 = 1.75. Ete cucu, nu a depășit într-un an și jumătate de contract viteza de download de 1.4 mb/s. Niciodată nu o să ai viteza promisă în contract, iar un HDD normal nu poate duce sute de MB/s așa.. fără să măcăne.

    Sper că m-ai înțeles. 🙂

    • tehnicienii spuneau ca e limitare de la PROCESOR… ca au ei nustiu ce aparat si acolo asa le arata. cand au plecat de la mine mergea tot la 100 insa si placa de retea era conectata tot pe 100. cand esti conectat la gigabit iti apare la info Speed 1.0 Gbps,nu 100. hdd-ul suporta viteza asta, nu-ti imagina ca am hdd antic. dupa remedierea problemei din caseta de pe casa scarii descarc cu 50MB/Sec viteza pura de pe torrente, impartita la 8 sau cum vrei tu sa ii spui. (cu B mare probabil)

  2. Nu stiu de unde ati tras proasta concluzie ca testul de viteza se face folosind hdd-ul, iti incarca o portiune mica in ram si nimic mai mult, cine nu crede, e liber sa acceseze speedtest.net sau speedtest1.rcs-rds.ro folosind o distributie live de GNU/Linux.
    Inainte de a-si da cu presupusul, “tehnicienii” ar trebui sa verifice, lucru care nu s-a intamplat in acest caz, ca in multe altele. Cunosc multe persoane care lucreaza la firmele subcontractate de RDS (cei care nu stiti suportul la RDS este acordat de alte firme) n-au nici cunostiintele elementare in domeniu, dar sa fie capabile sa indeplineasca toate sarcinile din fisa postului? Aici cateva incidente mai vechi:
    http://blog.volution.ro/2009/08/new-measurement-unit-for-upload.html
    http://blog.segfault.ro/2007/11/nu-oferim-support-pentru-linux.html
    http://blog.volution.ro/2009/05/rds-complete-incompetence.html

    PS: Daca va spun ce salarii au, nu cred ca le veti mai critica incompetenta.

    • prefer sa imi spuna: “am salariul mic si nu ma preicep sa remediez problema” decat sa ma prosteasca in fata

  3. Pai si la RCS RDS se fac angajarile pe nepotism si pile sa nu-ti imaginezi ca sunt angajati pe competente si performanta … asta e mentalitatea la noi chiar daca vorbim de mediul privat

    • cred ca firma e mult prea mare sa se poata face ceva. si are monopol. nu ii intereseaza de nemultumirile clientilor.

  4. Recomand tvsat Buzau. Nu știu de unde iau băieții “țavă”, dar ]n 4 ani nu cred că am avut pauză de net sau limitare cam de 3 ori?! În unul din cazuri am sunat la ei și până să termin discuția cu operatoarea au apărut unii cu scară la cutiuța cu nebunii, de am întrebat-o pe ăia dacă tvsat-ul are teleport.

  5. Eu tot la rds-rcs sunt. Mie mi se par ok, dar eu nu mă pricep la astfel de date, dar nu am avut astfel de probleme, însă cu cât o companie este mai mare cu atât sunt mai mulți proști în ea. Cei de la resurse nu se pricep să angajeze strict după competențe. Și da, cu cât e firma mai mare cu atât și nepotismul e mai acut. Din păcate.

    Hum, eu am intrat aici fiindcă te-am găsit la CC. Mi-a plăcut incisivitatea ta din articol. Se pare că ai caninii bine ascuțiti 😀

    • iti multumesc pentru vizite si ma bucur ca de obicei ca iti faci timp si pentru mine. stiu ca esti foarte ocupata. stiu ca nu esti multumita de romtelecom. been there, done that!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here